24 Nisan 2009 Cuma

dün akşam çok değişik bir rüya gördüm, hayır aslında çok değişik değildi ama gerçek olmasını o kadar istedim ki, beni uyandıran alarma bi güzel küfür ettim. Sonra o rüyadan sonra nasıl bir evim olmasına nasıl bir yaşam tarzım olacağının bir güzel hayalini kurdum. aslında bugüne kadar evim olsun, büyüyünce ne olucam ayaklarına hiç yatmamıştım ama evet, evet hepsi o rüya yüzünden. than here we go bebeğim. sakdjaslkd:
...
ben ilerde anneannemin evi gibi bir evim olsun istiyorum. çok para kazanıyor olsam da mesela küçük, şirin bir sokak arasında tahtadan merdivenleri, yerleri olan iki katlı ama mutlaka bahçesi olan bir ev istiyorum. yürüdüğümde gıcır gıcır sesler gelmeli, merdivenler altında o tozun kokusunu alabilmeliyim.Dışı göze batan bir renkle boyanmalı, o sokağa girdiğin şu mavi evi arıyoruz dediğinizde herkes hemen gösterebilmeli evimi. Odalarım küçük olsa da olur ama kocaman bir mutfağım olmalı, büyük tahta bi masa olmalı. Kocaman renkli, çiçekli tencelerim içinde beceriksizliğimin kanıtı olan ama gene de güzel kokan yemekler pişmeli. belki ben değil de evimde bana yardımcı olan tonton bir teyze yapmalı yemekleri, her seferinde yanaklarından bi güzel öpüp ne kadar teşekkür etsem az olacağını sölemeliyim ona?
sonra kocaman bordo perdelerim olmalı, bordoya bayılırım.. belki de üstlerinde kocaman çiçekler de. panjurlarım olmalı mutlaka, onların gölgelerinde şekiller yapmalı, sevdiğim adamın yüzünü o gölgelerle fotoğraflamalıyım. büyük deri koltuklara, pahalı süslere gerek yok, ama koltuğum olucaksa bi sürü kocaman yastıkla döşeli olmalı üstü. yastıkların içine gömülüp, uyuya kalmalıyım orda..yağmurun tıkırdattığı penceremin yanında.sonra o gelip beni kıpırdatmaya kıyamayıp, üstümü örtüp, dizimin ucuna yatmalı.. kocaman bir kütüphanem, kitapları rahatça okuyabilceğim kocaman kırmızı bir koltuğum ve dev bir film arşivim olmalı. film izleyemezsem, ölsem daha iyi. arkadaşlarım geldiğinde onlara her zaman izletebilcek farklı bir filmim olmalı, patlamış mısırlar eşliğinde belki de kestane? evet, evet daha güzel olurdu.
yatak odamın camları mutlaka ağaçalara bakmalı, hatta camları kaparken zorlanmalıyım ağaç dallarından. bahar geldiğinde geceleri bütün camları açık bırakıp, çiçeklerden gelen kokuyla uyumalıyım sadece.. sonra alt katta bir yerlerde fotoğraflarım için banyo odam olmalı. bazen bir kaç gün ordan hiç çıkmamalıyım, orada yemeli, orda içmeli, onla orda sevişip, sevişirken çektiğim fotoğrafları evin her tarafına asabilmeliyim.
huzur dolu bir evim olmalı, her odada farklı bir duvar kağıdı, farklı fotoğraflar, yarım kalmış kahveler, sayfaları açık kitaplar, her odada farklı anılarım olmalı. herşeyini ben seçmeliyim evimin, duvarlarını yarım yamalak da olsa ben boyamalıyım. daha sonra ben yaptım, onlar benim parçam diyebilmek için..
evet böyle bir evim olmalı.. peki böyle bir evin içinde ben nasıl bir insan olmalıyım diye düşünüyorum da,
çevremdeki çoğu beni bunaltan kalıplı insanlardan olmak istemediğimi farkediyorum..
onla daha evi gördüğümüzde birbirimize bile bakmadan, sadece tutuştuğumuz ellerimizi daha da sıkarak evet, biz burda yaşamak istiyoruz diyebilmeliyiz birbirmize, hem modern biri hem de bir o kadar eski olmalıyım.
duvarların rengi ne olsun diye kavga etmek yerine, ikimizde istediği her duvarı farklı bi renge boyayabilmeyiz..titizlik bağımlısı olmamalıyım en önemlisi. dağınıksam (ki öyleyim) herkes beni böyle kabullenmeli.
ertesi akşam vereceğim çok önemli bir davetten önce eve birsürü küçük çocuk toplayıp, onlara yemek verip, ortalığı dağıtmalarını, bardakları kırmalarını izleyip ertesi gün gelen misafirlere dağınık yastıklar, kopuk perdeler için açıklama yapmak zorunda olmayabileyim.. arkadaşlarımızla gideceğimiz sinemaya, kapı önünde başlayan sevişmemizden dolayı geç kaldığımızda, arkadaşlarıma hiç çekinmeden azıcık yaramazlık yaptık da deyip kocaman gülebilmeliyim, umursamadan..
ailemi hiç ama hiç unutmamalıyım, her haftasonu mutlaka ziyaretlerine gitmeli, hala onların ufak kızları olduğumu hissettirebilmeliyim..ablamı hiç ama hiç yalnız bırakmayıp, bugüne kadar bana ben olmayı öğrettiğini hiç unutmadığımı ona göstermeliyim.
sonra o.. sevdiğim adam..
gözlerine bakmaya doyamamalıyım. o birşey anlatırken bazen sadece gözleri ne kadar güzel olduğu için dikkatimi kaybetmeliyim..onun istediği herşey olabilmeliyim, erkek arkadaşlarının arasında bazen benim olduğumu bile unutmasını sağlayabilmeliyim, o kadar ondan olmalıyım yani. her ne kadar şu an yapıyor olsam da,formalarımızı geçirip beraber bağıra bağıra maçı izleyip, yenersek beraber kalabalığa katılmayı, yenilirsek susup sadece sinirinin geçmesini beklemeyi bilmeliyim.. kız arkadaşları ile ise öyle rahat olmalıyım ki, bu gece onlarla dışarı çıkıyorum dediğinde o adamın benim olduğundan o kadar emin olabilmeliyim ki, içimde hiç kıskançlık olmadan onu evde kitap okuyarak bekleyebilmeliyim..
iğrenç yemek yaptığımı bile bile, birbirimize belli etmemeye çalışarak yediğimiz yemeklerimizi en sonunda beraber bu ne yaa diye bırakıp, kendimize bi güzel pizza söleyebilmeli ve bundan hiç alınmamalıyım..
onun yanında o kadar rahat olmalıyım ki, sadece kendimmiş gibi davranabilmeliyim..
birlikte nefes almalı, yaşadığımızı birlikte hissedebilmeliyiz..
ayrı insanlar gibi değil, sadece bizmişiz gibi olmalı.
biz doğmuşuz ve biz ölecekmişiz gibi..
o ben, ben o olmalıyım.
ve bunun gibi daha birçok şey..
umarım tüm bunlar gerçek olabilir ve ben belki de burda belirtemediğim ama,
beni gerçekten ben yapan bütün utanmaz, deli, akıllı veya salak
yönlerimle ben olurum ilerde..
umarım..
umar..
um..
..
.

*bu da böylece blogumun en uzun yazısı oldu, hadi bakalım.

5 yorum:

Ainariel* dedi ki...

Okudum hepsini :) Benim kurduğum hayallere pek benzemese de yine de imrenmedim değil :) Umarım istediğin şekilde bi yaşamı bulursun :)

RainboWMemorieS dedi ki...

öncelikle hepsini okuduğun için sana yıldızlı pekiyi. dndjksdk :D


seninkileri de merak ettim ama umarım seninkiler de gerçek olur! :)

EyLüL Kızı dedi ki...

İzlediğim filmden bir sahne.Ya da okuduğum kitaptan bi bölüm gibi hayalin.İşin güzel yanı okurken gülümsetti ve 'evet.güzel olurdu gerçekten' dedirtti bana.
Umarım gerçek olur tüm istediklerin:)

...RiGoR MoRtiS... dedi ki...

bu yazıyı okucam..şuan sadece göz atıyodum kimler neler karalamış diye.. o kdr uykuluyum ki okumayı yrna erteledim..yalnız biraz daha büyük yazmanı rica etmek için bu yorumu yazıyorum sana.Fazla bi kasıyorum okucam diye artık :D

RainboWMemorieS dedi ki...

eylül kızı teşekkür ettim :D


ayrıca rigor, gönül devasa yazayım istedi ama boyutu biraz hayvani olacak diye yazamadım.

ama istediğin BÜYÜKHARFOLSUN.

hemmen.hemmen.

asklasokasdpğad